Vad innebär bilrekond?

27 Apr

Kanske du har sett en annons med rekond Örebro och funderat lite över vad det innebär. Enkelt förklarat kan man säga att det är en biltvätt i Örebro, då både utsida och insida av din bil. Exakt vad som ingår i en rekond, det beror lite på vem du lämnar in den till så klart. Men vi ska försöka förklara lite generellt vad som brukar ingå. Rekon, eller recond på engelska är helt enkelt en förkortning på rekonditionering.

Vad görs under en rekond?

Syftet att göra en bilrekond är att få din bil att vara så nära nyskick som det bara är möjligt. Det både till det yttre och på bilens insida. Boka gärna en biltvätt i Örebro där båda delar ingår. Idag finns det olika sätt att göra en rekond på. Det finns helrekond så väl som inte rekond och yttre rekond. Det är bra att regelbundet ta hand om din bil på detta sätt. Denna slags vård av bilen gör att den står emot olika påfrestningar.

Exempel på vad som görs på en utvändig rekond

Exakt vad som görs beror som sagt på var du väljer att göra den. Men exempel på vad som görs är att bilen först får en skonsam handtvätt med avfettning. Därefter sker en avfettning av hela bilen, innan den spolas ren. Därefter kan bilen komma att poleras, ofta med en polermaskin. Även en vaxförsegling kan förekomma. Även motorn tvättas samt att fälgarna görs rent och rutorna blir putsade.

Exempel på vad som görs på en invändig rekond

Beställer du biltvätt i Örebro och en invändig rekond så kan den komma att börjas med en rejäl dammsugning av bilens interiör.  Alla golvmattor plockat ut, skakas och görs rent. Sedan sker det rengöring av plast, vinyl, läder, tyg med mera. Rutorna putsas även på insidan. Om det finns en odör du vill bli av med inne i bilen, kanske du skjutsat en blöt hund, så finns det behandling mot det med.

Boka rekond eller göra själv?

En rekond är en form av bilvård Örebro. Det är en grundlig genomgång av din bils utsida så väl som insida. Givetvis kan du göra allt detta på egen hand, men se då till att köpa hem alla rätt sorts medel och tillbehör och räkna med att det kommer ta dig flera timmar att bli klar. Det kan därmed vara värt att satsa på att lämna in din bil för att då den där rekonden.