Infobric – ha koll på alla företagsbilar

31 May

För ett företag om har företagsbilar eller tjänstebilar är en viktig aspekt att de används på rätt sätt samt att de möter de krav som Skatteverket har. Därför brukar de flesta företag med sådana förmåner föra körjournal för sina företagsbilar. Om det finns många bilar i företaget blir det ganska mycket att hålla koll på och därför kan det vara fördelaktigt att installera automatiska körjournaler i bilarna för att vara säker på att alla resor registreras. Infobric och liknande företag säljer den möjligheten.

Allt på ett och samma ställe

Om man installerar Infobric eller en annan elektronisk körjournal i sina företagsbilar kan man ladda ner en app så man har informationen om alla bilar på ett och samma ställe. Väl i appen kan man lägga till eller ta bort vissa funktioner samt påverka företagets utgifter och förmåner. I appen kan man enkelt få en överblick på hur bilarna används och det blir enkelt att överföra allt till en dator eller till Skatteverket.

Annat man kan se på appen:

  • Bilens miljöpåverkan
  • Servicestatus
  • Realtidskarta
  • Körjournalen samt trängselskattsavgifter
  • Fordonens avtal

Placeringsmöjligheter med Infobric

Om en bil har installerats med Infobric eller en annan liknande tjänst kan arbetsgivaren påverka och se var bilen är påväg i realtid. Det finns även möjligheter att installera enheten på andra fordon som maskiner eller på verktyg. Genom att kunna se var fordonen är kan man få en överblick på hur de används. Dessutom så kan man se om fordonen används efter arbetstid om man tittar på platshistoriken. Genom att slå på ett tidsfilter så kan man både se var och när bilen befann sig på ett visst ställe och på det sättet avgöra om den användes under rätt tid och ändamål. Eftersom man kan se fordonen i realtid kan man även planera dess rutt om man ser att de är på väg mot ett vägarbete eller en kö. Då kan man skicka ett meddelande att de ska ta en annan väg för att spara tid. Genom att använda Infobric så får man en god koll på alla företagets bilar med körjournaler och lokalisering.