En liten guide till inköp av MC-kläder av olika slag

29 Nov

Det är viktigt att du bär rätt Mc-kläder när du kör motorcykel. Detta för såväl din egen bekvämlighet som för det skydd som dessa erbjuder om olyckan skulle vara framme. Det finns dock en hel del att välja mellan när det kommer till plagg och skyddsutrustning för motorcyklister. Som ny på detta område kan det därför vara svårt att hitta rätt i den stora djungeln av MC-produkter. Läs vidare så ska vi guida dig rätt i denna djungel och tipsa om vad du bör tänka på!

För vi vill att du som kör MC ska vara såväl stiligt klädd som skyddad och trygg. Därför har vi tagit fram denna lilla guide för inköp av MC-kläder. Vi tipsar om vad du bör ha i åtanke när du köper olika slags kläder och skyddsplagg. Så fortsätt att läsa för att enklare hitta rätt produkt för dig!

Så köper du rätt MC-kläder för ditt behov

Hur du bör resonera inför ditt köp beror på vilken sorts MC-kläder du är på jakt efter. Därför har vi valt att dela in våra råd i olika kategorier:

  • MC-handskar. Handskarna bör vara bekväma, funktionella och skydda dina händer. Det finns flera olika sorters MC-handskar för olika årstider och väder. Läderhandskar skyddar mot allt från vind och kyla till sol och skrapsår. Du bör köpa handskar som passar dina händer väl och som ger dig ett bra grepp på styret.
  • MC-jackor. När det kommer till jackor är färgen en faktor som du bör ha i åtanke. En svart MC-jacka är väldigt klassisk och snygg men är kanske inte alltid det allra bästa valet. Till exempel kan det vara mer bekvämt att bära en ljusare jacka om det är väldigt soligt ute. Den ljusare färgen reflekterar nämligen solens stråla och är därför inte fullt lika varm som en svartare jacka. Skillnaden i temperatur kan göra all skillnad i världen på en varm sommardag!
  • MC-byxor. Byxorna är till för att du ska ha det bekvämt när du kör MC, men de ska även skydda dig vid en eventuell olycka. Läder är fortfarande det material som ger det allra bästa skyddet. Faktum är att det finns många bra och billiga MC-byxor att hitta på nätet.