Solfilm gynnar bilägare på flera sätt

17 Sep

Som bilägare känner du säkert till att det finns en hel uppsjö med olika tillbehör på marknaden som kan användas för att på olika sätt modifiera bilar. Något som ibland hamnar lite i skymundan när man ska fixa till bilen är solfilm. För av alla de biltillbehör som finns att tillgå är detta kanske den allra mest underskattade. Låt oss berätta varför.

Fördelarna med solfilm på bilrutorna

Det har förvisso blivit allt mer populärt på senare år att använda solfilm på bilens rutor. Men vi anser fortfarande att det är ett underskattat sätt att “pimpa” bilen. För fördelarna med att använda denna typ av film på rutorna är många.

Solfilm ger insynsskydd

Det första som kommer i åtanke när man tänker på solfilm är förstås det insynsskydd som filmen ger. Genom film som tonar rutorna kan du – åtminstone i viss utsträckning – förhindra att personer som befinner sig utanför bilen ser in i densamma. Detta kan bland annat göra inbrottstjuvar mindre benägna att göra inbrott i din bil. För den smartphone eller laptop som du kanske har glömt ligger framme i baksätet på bilen syns inte lika väl (eller överhuvudtaget) genom rutan på en bil med solfilm.

Minskad risk för glassplitter

När du har applicerat solfilm på bilens rutor kan filmen faktiskt skydda bilrutorna från att krossas och orsaka splitter i hela bilen. Detta då filmen ofta kan hålla kvar det splittrade glaset även efter det att rutan har krossats. Om du är inblandad i en olycka eller någon bryter sig in i din bil kan solfilmen därför komma väl till användning.

Den minskar värmen inuti bilen

Framför allt på sommaren kommer solfilm till sin rätt i en bil. För under varma sommardagar kan den värme som uppstår inuti en bil få bilen att kännas som en bastu. Detta är inte minst viktigt om du tenderar att lämna husdjur eller barn i bilen medan du utför diverse ärenden. Solfilmen kan då hjälpa dig att hålla nere värmen i din bil genom att solen inte tränger in genom rutorna i samma utsträckning som i en bil utan toning.