Hästtransporter för alla behov

5 Nov

En hästtransport är för många en stor investering och självklart vill du att din transport ska vara både praktisk och säker. Idag finns många olika modeller på marknaden och oavsett om du behöver en transport för en eller flera hästar så kommer du troligtvis att hitta något som passar dina behov.

Säkerhet och komfort är saker som är i centrum vid köp av hästtransporter. Oavsett om du behöver en trailer eller en hästbil eller en stor lastbil som rymmer flera hästar så kommer säkerhet och komfort att vara viktigt. Hästtransporter är en stor marknad och många som håller på med hästar vet hur tidskrävande det är att träna och tävla en häst. Om du ofta åker iväg för att träna eller tävla kan det vara värt att överväga att inhandla en hästtransport som även du kan bo och sova i. Många hästtransporter har plats för en eller flera hästar samtidigt som det finns en mer eller mindre omfattande bodel. Oavsett om du tittar på en ny eller en begagnad hästtransport så vill du såklart att din hästtransport ska vara praktisk. I vissa modeller av hästtransporter så lastas hästarna på diagonalen, medan andra är mer klassiska. En hästbil av det större slaget kan köras med ett B eller C körkort beroende på storlek.

Hästtransporter av alla slag

De flesta är tillverkade i starka material och vissa har inbyggd ventilation. Andra saker som kan vara bra att överväga vid köp av en hästtransport är fjädring och hjullager och hur tåligt chassit är. Ett varmgalvaniserat chassi är mer tåligt. Ramperna går ofta att få i flera olika modeller, till exempel klätt i glidfritt gummi. Det går även att få praktiska detaljer som belysning i sadelkammaren eller ett kickskydd inne i spiltan. Om du har en hingst kanske du behöver ett hingstgaller så att du tryggt kan frakta dina hästar utan att någon kommer till skada. Många hästtransporter har praktiska förrådsutrymmen där du kan förvara alla de prylar som behövs när du ska tävla en hel helg. Ett sådant utrymme är även utmärkt för att byta om till tävlingskläder.